Característiques i malalties de la Cucaracha Alemanya – Blatella Germnica:

 
La Panerola Alemanya – Blatella Germnica és l'espècie de panerola més comuna en habitatges, bars i restaurants, hotels, col·legis, hospitals, residències d'avis, supermercats, etc.
En entorns domèstics, hi ha grans plagues de cucuarachas. A causa de la seva facilitat de reproducció i les seves petites dimensions, que els permet amagar-se en llocs que resulten inaccessibles a la resta.

Cucaracha Alemana - Control Ardeca
Blatella Germanica

Descripció i cicle de vida

La Panerola Alemanya – Blatella Germnica adultes, mesuren aproximadament 1,5 cm de llarg, són de de color groc pàl·lid o marró clar. Les hi coneix també com paneroles rosses. no volen, tot i que tenen ales completament desenvolupades.
Es distingeixen d'altres espècies per la seva grandària i per dues línies paral·leles de color fosc en el pronotum (entre les ales i el cap). Les nimfes són d'aspecte similar a les adultes, encara que de menor grandària i sense ales.
La Panerola Alemanya – Blatella Germnica tenen tres etapes de desenvolupament: ou, nimfa i adult. Les femelles produeixen una càpsula marró clar (ooteca) que conté de 30 a 40 ous aproximadament disposats en dues files. Aquesta la carreguen durant unes tres setmanes en el seu abdomen. El dia en què surten les cries dipositen la càpsula en una esquerda o espai segur.

Huevo cucaracha Alemana - Control Ardeca
Ou de panerola Alemanya
Ninfa cucaracha Alemana - Control Ardeca
Panerola Alemanya nimfa
Adulta cucaracha Alemana - Control Ardeca
Panerola Alemanya adulta

La capacitat de reproducció de la Panerola Alemanya – Blatella Germnica és molt elevada. Sí tenim en compte que les femelles adultes poden arribar a posar fins 8 càpsules al llarg de la seva vida amb les condicions ambientals adequades. I les nimfes triguen aproximadament dos mesos en convertir-se en adultes sexualment madures. És teòricament possible que una panerola adulta produeixi ni més ni menys que unes 300.000 paneroles en un any.

Hàbitat i comportament

La Panerola Alemanya – Blatella Germnica tenen un comportament gregari i són especialment actives durant la nit. És el moment en què surten a la recerca de menjar, aigua i parella reproductiva. Durant el dia s'amaguen en esquerdes i llocs foscos que disposin d'un ambient càlid i humit i que s'ubiquin al costat de les fonts de menjar i aigua, com ara cuines i banys.

 Cucaracha Alemana - Blatella Germnica
Panerola Alemanya – Blatella Germnica

aquestes paneroles poden ser vistes durant el dia. Particularment si hi ha una població gran o si hi ha altres causes de tensió, com a falta de menjar, aigua o si han aplicat pesticides.

els seus cossos, relativament amples i plans, els permeten moure dins i fora d'esquerdes i espais estrets amb facilitat. Tenen predilecció per les superfícies poroses com la fusta, el paper o el cartró enfront d'un altre tipus de superfícies llises com el metall. Les paneroles "Marca" aquestes superfícies poroses amb una feromona d'agregació, present en la seva femta. Amb aquesta feromona d'agregació de les nimfes de l'etapa, es comuniquen amb altres paneroles per formar grups. aquestes paneroles petites solen alimentar-se de la femta de les adultes, amb la qual cosa no necessiten sortir del seu amagatall per buscar menjar.

Llocs típics on es reuneixen aquests insectes són les esquerdes i esquerdes de les taulells i taulells, sota els marcs de portes i finestres, en els buits de les parets i sostres, sota les teules, a l'interior de i al voltant dels frigorífics, rentavaixelles elèctrics, estufes, rentadores, assecadores de roba, escalfadors d'aigua, etc.

Alimentació

La Panerola Alemanya – Blatella Germnica és omnívor, s'alimenten d'una àmplia varietat de menjars. Té una gran necessitat d'aigua. En definitiva la seva font principal d'aliment són les escombraries. No obstant això, tenen preferència per productes com dolços, greixos i productes de carn.

efectes nocius

La Panerola Alemanya – Blatella Germnica produeixen secrecions oloroses que poden afectar el sabor del menjar que toquen i que en els casos de poblacions elevades de paneroles, provoquen una olor característica a tota la zona infestada.

Cucaracha Alemana – Blatella Germnica
Cucaracha Alemanya - Blatella Germnica

D'altra banda, en els cossos i potes de les paneroles es poden detectar organismes infecciosos, com bacteris, protozoaris i virus, que són dipositats en els àpats, estris i superfícies de la cuina quan van a la recerca d'aliment i que poden provocar diverses formes de gastroenteritis:

enverinament de menjar, disenteria, diarrea, i altres malalties.

Els excrements i la pell de les paneroles contenen patògens que poden provocar reaccions al·lèrgiques a determinades persones, com ara:

granellada a la pell, picor d'ulls i gola, congestió nasal, asma i esternuts.